Gezondheid

27 mei 2007

Gezond leven is een keuze

Door Tom Lassing 26 mei 2007

Naast het feit dat we ons steeds meer bewust zijn van onze invloed op het klimaat is het gelukkig ook zo dat steeds meer mensen steeds bewuster omgaan met hun gezondheid.

Uw auto gaat iedere zoveel kilometers naar de garage om goed nagekeken te worden, maar de belangrijkste machine in uw leven, uw lichaam, dat moet zich vaak maar redden met wat het wordt gegund.
Te weinig beweging, te veel alcohol, te veel nicotine, te veel vet, te weinig voedingsvariatie, te weinig vitamines, de lijst met - te's - gaat maar door en door en dat terwijl het grootste deel van 'ons levensgeluk' en ons uiteindelijke 'succes' afhangt van hoe die prachtige machine - die ons lichaam toch is - uiteindelijk functioneert.

Heel veel mensen voelen zich ongelukkig en futloos maar beseffen niet dat de kern van dat ongelukkig en futloos voelen zit in het feit dat ze hun lichaam al jaren vergiftigen.

Het is daarom tijd om het roer om te gooien!

Net zoals we als samenleving in een paar maanden tijd 'INEENS' het klimaat op de agenda van iedereen bleken te kunnen plaatsen, is het nu ook tijd om de eigen gezondheid prominent in de eigen agenda te plaatsen.
Uw agenda en de agenda van anderen!

Immers zijn anderen ook geïnteresseerd in meer levensvreugde.

Slechts weinigen realiseren zich dat levensvreugde vooral zit in een zo gezond mogelijk lichaam.

Wie 's morgens wakker wordt met hoofdpijn, die zal geen prettige dag gaan beleven. Die structurele hoofdpijn dus voorkomen, zorgt ervoor dat de dag al goed begonnen wordt. Dat u dan een paar minuten later uw hoofd kan stoten en alsnog hoofdpijn heeft, dat kan niet altijd voorkomen worden. Het is echter waarschijnlijk niet zo dat u iedere dag uw hoofd zal stoten, terwijl er nu wel zat mensen zijn die nu wel iedere dag met hoofdpijn opstaan.
Te vaak blijkt dat die mensen NIETS doen aan de gezondheid van hun lichaam, terwijl uiteindelijk daar wel de oplossing van de problemen in zit.

Ze roken, ze drinken, ze sporten niet, ze eten slecht en ongezond en zitten vol stress. Maar waar die hoofdpijn vandaan komt, ze hebben geen idee! Het zal wel door het werk komen...

Ik ben geen medicus, maar het is niet voor niets dat tegenwoordig gezondheidsklachten EN crimineel gedrag in verband worden gebracht met slecht eten.
Ons voedsel is de basis waarmee we het moeten doen.

Als die basis al slecht is, dan kan er niet 'als bij een wonder' toch iets moois uit voortkomen.

Andersom geldt echter ook!
Als de voedingsbasis goed is, dan zal de uitkomst ook heel mooi worden!
Je hoeft er geen medicus voor te zijn om je dat te realiseren.

Uw arts geeft u een pilletje om het resultaat van slechte voeding en ongezond leven te maskeren. De hoofdpijn wordt onderdrukt. De oorzaak van de hoofdpijn blijft dan echter bestaan! De suggestie daar iets aan te doen, wordt door patiënten snel gezien als een inmenging in persoonlijke aangelegenheden. Artsen hebben daar genoeg negatieve ervaringen mee om de suggesties dus maar niet meer zo snel te doen.

De machine die ons lichaam is, is zo ontzettend goed, dat deze letterlijk tientallen jaren van misbruik redelijk kan doorstaan. Die machine is zelfs zo goed dat ze zelfs tientallen jaren van misbruik deels weer goed weet te maken als dat misbruik eenmaal stopt.

Veel mensen denken dat ze onverwoestbaar zijn en roken en drinken er rustig op los. Je leeft immers maar één keer en dat is nu.
Mijn opa die op zijn 40e pas trouwde en stevig roken en drinken de gewoonste zaak van de wereld vond, die realiseerde zich te laat dat hij er spijt van zou krijgen. Hij werd nog altijd 82 maar had toch heel graag nog de achterkleinkinderen willen zien. Het was hem, tot zijn grote spijt, niet gegeven. Hij had nooit gedacht dat hij op zijn 82e nog spijt zou krijgen van beslissingen die hij als jonge volwassene had genomen.

Is het nu zo ontzettend erg om 'gezond' te moeten eten? Is dat zo'n enorme opoffering?
- Neen, natuurlijk niet!

We zijn echter lui en laks en denken er niet bij na. Nog nooit had de mens het beter. We leven nu gemiddeld beter dan de koningen van enkele eeuwen geleden. We hebben ook alles beschikbaar om gezond te KUNNEN leven, maar...

- Ik vraag me af, wat is UW excuus om er niet per dag zeker van te zijn dat u alle benodigde voedingsstoffen binnen heeft gekregen?
Waarom is dat niet één van de belangrijkste punten op uw dagelijkse agenda?

U doet het niet voor mij. Integendeel, iedereen die voor het 65e jaar gaat hemelen kost de staat veel minder geld. Daar ik behoorlijk wat bijdraag aan de staatsbelastingen, zou ik liever ongezond leven propaganderen.

Ik wijs u er echter toch op, omdat ik zelf ondervond welke enorme positieve impact gezond eten op het leven kan hebben.
Ik gun ook anderen dat geluk dat ik zelf vond door mijn bewuster gezonder gaan leven en eten.


Waarom dit artikel en waarom nu?
Op 2 juni 2007 komt mijn goede vriend Jos van Spelde vanuit Kreta naar Nederland.
Jos komt oorspronkelijk uit mijn huidige woonplaats en is een jaar of 18 geleden in aanraking gekomen met een producent van gezonde voedingsproducten.
Hij werd er verkoper van en woont nu niet voor niets op Kreta.
Op 2 juni geeft hij in Vught (bij Den Bosch) een mini seminar over gezonde voeding.

Dit mini-seminar is gratis te bezoeken en u leert er twee dingen:

1. U leert er over wat uw lichaam dagelijks nodig heeft.
2. U leert er hoe ook u een (tweede) inkomen op kunt zetten door deze al zo lang bestaande producten te vermarkten.

Voor wie is dit interessant:

Het is interessant voor iedereen! Of u zich nu gezond voelt of niet, of u nu een (tweede) inkomen zoekt of niet, iedereen kan er op 2 juni wat bij leren.
Het mooiste is, het kost u echt helemaal niets!

Gaat u naar http://www.allsites.nl voor meer informatie!

Ik raad u deze dag op persoonlijke titel van harte aan! Het is vrijblijvend, u bent tot niets verplicht!

Tom Lassing

© Pro Gain BV KvK 30165521 Bereklauw 15 5684 JM BEST, Nederland

Labels: , , , , ,